חזה אווז, או חזה מולארד, אלה מוצרים מנצחים מבחינתי.
זמן הכנה מינימלי, זמן עישון/ריוורס מינימלי, קפוא/מופשר הכל הולך! מהסיבה הזו אני אוכל חזה אווז פעם בשבוע בשבוע רע, ולפעמים אפילו 3 פעמים בשבוע, אם אין כלום במקרר.

בין מנה למנה, אני מנסה לרענן את התבלון/טיפול כדי ליצור עניין בפה ובצלחת. לא מזמן עליתי על נוסחה שממש אהבתי, ובין לבין גם כל מי שטעם אהב, משתף אתכם במתכון קליל ומנצח מבחינתי.

רכיבים
3 חזות אווז
קפה משלוש קפסולת
סירופ מייפל, בכמות של הקפה
כף קקאו 22%
כפית צ׳ילי גרוס
חצי כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
טיפול:
חריצת השומן שתי וערב (לקבלת קראסט בצריבה בסיום)
אם יש זמן, עדיף לחרוץ, לתבל ולתת לנתחים לנוח במרינדה כמה שעות עד לילה במקרר
מכניסים למעשנה/גריל ל40 דק עד שעה, 110 מעלות עד שמגיעים אל 54 עד 57 פנימי(תלוי בהעדפות שלכם) ולאחר מכן מוציאים וצורבים את השומן, על מחבת לוהט, גריל, סיזל או ברנר…